browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Sommerferie

Posted by on 10. august 2008

Så er 2 ugers sommerferie gået. Og det var alt for hurtigt. Vi har tilbragt en uge i sommerhus i Marielyst, og en uge hjemme i Gammel Holte.

Vi havde valgt at tage til Marielyst i den uge, hvor sommeren rigtig startede, derfor gik vores dage mest med at lave ingenting, så vi rigtig kunne slappe af. Det var et paradis for Christian med sand og vand. Far og Christian hyggede sig med at grave store huller i sandet på stranden. Der var pålandsvind, og med en smule blæst var der hvide toppe på bølgerne, derfor var havet lidt for voldsomt for Christian, og han smuttede ikke lige ned til det. Han blev dog mere modig i ugens løb, og med en pind i hånden glemte han helt, hvor store bølgerne var.

Når vandet ved stranden var for voldsomt, så var det jo godt, at han kunne nyde pool’en i sommerhuset. Det var faktisk lidt af en prøve for Christian at forstå, hvorfor vi ikke skulle være ude i pool-rummet hele tiden. Han ville meget gerne bade eller bare stå på kanten og kaste badebolden ud i bassinet. Når der blev sagt nej til at gå derud skulle vi lige høre på 1-2 minutters gråd og brok (mest gråd med tårer og trampen i jorden:-)).

Første tur i poolen - senere fik jeg badevinger og badering, og kunne selv svømme rundt En tur i Nykøbing F. Igen er der vand. Store bølger på havet, men jeg er blevet modigere

Ligesom Anders var begyndt at kede sig lidt i sommerhuset, fik han lidt spænding en aften. Jeg var gået i seng, og Anders sad og så film. Han havde hørt det pusle ved brændeovnen men troede bare, det var en mus. Pludselig fik han et chok, da en flagermus kom ud bag ved brændeovnen. Han vækkede mig, og vi fik lukket døren ind til Christian. Vi åbnede dørene i begge ender af huset, og prøvede ved hjælp af håndklæder og fagter at få den til at flyve ud. Bedst som vi legede fangeleg med flagermusen, fløj der en flagermus mere ind af den åbne dør. Den ene fløj kort tid efter ud af døren, og efter en halv time kom den sidste også ud. Begge døre blev lukket i en fart, og gardinerne rystet, så vi var sikre på, at der ikke sad flere inde i huset.

Dagen efter kom farmor, farfar og faster Lise på besøg, og de skulle blive resten af ugen. Deres første hele dage i Marielyst blev alene, da Anders, Christian og jeg tog til min farmors 80 års fødselsdag. Stort tillykke til Farmor. Christian fandt ud af, at det var sjovt at kravle op af alting, og trappen op til førstesalen blev besteget mindst 10 gange. I det hele taget kravler han nu op på alt. Sofaerne, kasser, stole – alt hvad han kan nå op på. Efter fødselsdagen kørte vi til Marielyst for at være sammen med farmor, farfar og faster Lise igen. Inden sengetid kom mormor og morfar også, så fredag var vi alle samlet til en bid mad.

Farmor fylder 80 år Udsigten fra Søgaard ned over Tystrup-Bavelses søerne

Inden vi kørte hjem til Gammel Holte tog vi lige en overnatning i Bisserup hos mormor og morfar, så vi kunne se alt det der var sket rundt om huset med fliselægning.

Morfar havde lige en bunke sand liggende, fordi han har fået lagt en flot flise indgang

Hjemme igen var det meningen, at vi skulle have ryddet baghaven, men der blev kun fældet et enkelt træ (som landede i naboens have), fordi vi i stedet for tog lidt på besøg her og der. Vi var i Malmø en dag, en dag i Dronningmølle, en dag på barselsbesøg, lidt ude at shoppe – og så var dagene bare gået.

Vi har i løbet af ugen fået husdyr i form af en due. Den er ringmærket, men har intet nummer i ringene. Den er meget tam, og tillod, at Christian håndfodrede den. Samme aften holdt den til lige uden for det vindue, som vi opholdt os ved. Især var den glad for at sidde på vores havemøbler, hvilket jeg ikke var så glad for, da jeg ikke gider at vaske duelort af hele tiden. Hvis vi havde været ude, og gik ind igen, fløj den efter os og baldrede ind i ruden. Nu opholder den sig mest på taget, og hver morgen sidder den plankeværket ude foran soveværelset og venter på, at vi trækker gardinerne fra.

Jeg åbner også munden for at vise duen, hvad den skal gøre! Duen er slet ikke bange for mig. Jeg fik også lov at klappe den, men så gik den væk

Jeg tror, at Christian har hygget sig rigtig meget sammen med os, og det kan måske godt blive lidt hårdt, at skulle i vuggestue imorgen.

Er der mon en vandpytte jeg kan gå rundt i?

Share

Comments are closed.