browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Vinter hos Søgaard Møller

Posted by on 23. februar 2009

Her er en lille opdatering fra de sidste par måneder.

Sproget udvikler sig hele tiden nu, og der kommer heldigvis flere og flere ord. F.eks. nu her, hvor han har været forkølet, så kommer han og hiver mig i buksebenet og stikker næsen i vejret, mens han siger: “Næs”. Det betyder, at næsen skal tørres. Vi har været uheldige i de første måneder af 2009. Vi har alle været syge, og selvfølgelig ikke samtidig. Christian havde en slem omgang falsk strubehoste med influenza og høj feber i flere dage. Han var hjemme i 1½ uge fra vuggestuen. Så lagde jeg mig med bihulebetændelse, og nu her har Anders haft en omgang influenza i en uges tid. Vi håber, at det var vores omgang i dette år.

Ud over, at spoget udvikler sig, så er Christian også begyndt at forstå lidt begreber. Han ved ikke, hvad hygge betyder, men en dag da han fik en pakke rosiner, skulle vi begge to sidde i sofaen. Han hentede en bog, og så ville han have tæppet over sig. Det var bare top-hygge for Christian med rosiner, mor læser bog og tæppet over sig. Jeg har oplevet det et par gange. Det kan også være, at bogen skal læses inde i vores seng med dynen over os.

Christian er god til at lege med sit legetøj - her er det duploklodserne som han koncentrerer sig om Biler, lastbiler, brandbiler,  bare det kan har hjul

Han er også begyndt at få mere fornemmelse for tiden. Det er slut med at aflede hans opmærksomhed, og sige, at vi f.eks. ser dvd efter maden. Det kan han godt huske, og så er det bare med at se “Brandmand Sam” (yndlings dvd) eller Byggemand Bob/Postmand Per. Vi har snart set Brandmand Sam så meget, at vi går og nynner kendingsmelodien, når vi er alene. Jeg har også oplevet, at han kan sammenfatte ting. Den anden dag, da vi kom hjem fra sommerhus bestilte vi pizza. Mens vi sad og spiste sagde Christian “Bob”. Han kan huske, at Byggemand Bob også spiser pizza i et afsnit.

Christian har på det sidste fået lidt frækhed. Han har jo ellers været meget korrekt, men her på det sidste har han prøvet lidt flere grænser af. Det har vi også fået bekræftet fra vuggestuen, hvor han blæser bobler i mælken og lignende. Han er heller ikke så nem at have med i køkkenet i øjeblikket. Han får fat i alt, og hvis han ikke kan nå, så kravler han op på bordet. Især kravler han op, når jeg slukker for vandhanen. Så åbner han selv for vandet igen på fuld tryk, og han kan lige nå at sætte en ske under strålen, så der er vand i flere meters omkreds.

Christian laver pizza Kan du gætte, hvem jeg er? Kan du gætte, hvem jeg er? For jeg har fået hjelm på...

Vi har begge travlt på arbejdet, og her i weekenden havde vi bare brug for at komme lidt væk til et sted, hvor vi ikke havde mulighed for at tænde arbejdscomputeren, så vi tog til sommerhuset i Bisserup. Her nød vi brændeovnen, god mad, spa-badet, en bog og den friske luft ved vandet. Vi havde glemt, at det var fastelavn, så vi har ikke været sammen med Christian til tøndeslagning, men idag har han været med til at slå katten af tønden i vuggestuen. Til sidst kan der nydes lidt vinterbilleder fra Gammel Holte og Bisserup.

Tumling i sneen  Gå-tur ved Bisserup Strand Vi finder sten, så de kan sige blop i vandet  Mere fart på, far! Videre ind i skoven

Share

Skriv et svar