browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Mig og kæmpe hvalhaj!

Posted by on 15. marts 2010

Så skete det! Mig og hvalhaj!!

Tog båden kl 7.00 om morgenen!
Efter at havde sejlet rundt i ca.20 min dukkede den første frem fra dypet. Det var en beskeden en på “bare” 2-3 meter, men det var alligevel en fantastisk oplevelse.

Tror måske også det var meget godt den første ikke var en på 12 meter, for ellers havde jeg nok lavet en lille kage i vandet.

ryggen af den store fisk.

Vi så 5 hvalhajer ialt. Den jeg er på billede med mente vores guide var omkring 9 meter. Jeg syntes godt nok den virkede større.

Vi var ret heldige! Vores sidste hvalhaj inden vi smuttede ind til land igen, var enorm. Den blev bedømt til ca 12 meter! Det var helt fantastisk. På dette tidspunkt var det også blevet helt beroligende at svømme med dem. De er stille og rolige og har ingen pludselige bevægelser.

Vi var delt op i hold på seks mand, for ikke at stresse hvalhajen. Det var helt perfekt, for det blev aldrig for crowded omkring hajen.

føler sig virkelig lille sammen med det store dyr.

Som I sikkert også kan se på billederne er sigtbarheden ikke den bedste. Grunden er alt den plankton hvalhajen spiser – Så det må vi tilskuere bare leve med 🙂 En anden turist svømmer over den største vi så på 12 meter.

Det var vildt. Absolut en af de vildeste oplevelser jeg nogensinde har haft!

En anden ting man kunne opleve i området var fireflies.  Jeg har aldrig set ildfluer før så dette var også en stor oplevelse.

Der var tusinder ildfluer samlet på ét sted. De holder til i trækronerne og finder føde i bladene. Det lignede et helt juletræ der blev oplyst.

Desværre er det helt umuligt at tage billeder af dem. Når jeg forsøgte blev skærmen bare sort. Sorry.. 🙁
Men en fantastisk naturoplevelse, det var det.

For at komme frem til ildfluerne havde vi lejet en lille båd, som tog os op af floden mellem mangoretræerne.

Da vi sidder på båden og ser alle de mange fantastiske ildfluer, kommer jeg til at se ned i vandet. Her blinker det også med små selvlysende ting. Troede faktisk det var spejlbilleder af ildfluerne, men da jeg stikker hånden ned i vandet, lyser alt omkring hånden op – så det var ikke kun ildfluer vi fik set men også selvlysende plankton.

Jeg har selvlysende plankton før i Krabi,Thailand, men her på Filipinerne er der bare mange flere.

Her er en højere koncentration af plakton, hvilket gjorde oplevelsen større end i Thailand. Jeg følte at jeg var i Pandoras verden med alle de selvlysende ting omkring mig 🙂

Share

2 Responses to Mig og kæmpe hvalhaj!

 1. Anders

  Det lyder for vildt med de hvalhajer bibsen. Jeg er vildt misundelig!

 2. Ellen Kristensen

  Hej Lise Marie
  Jeg faldt over din blog ved at jeg søger på lejligheder på cebu! Jeg skal i praktik på cebu fra august !!
  Jeres lejlighed ser jo super flot ud 🙂 Vi er 7 der skal afsted sammen fra Kolding så vi vil gerne have en stor lejlighed sammen så ville hører hvor lang tid i skal være der og om du tror vi måske kunne blive skrevet op til den eller noget lignende !!
  Håber ikke jeg virker anmasende 🙂
  Hilsen Ellen Kristensen

Skriv et svar