browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Tillykke med 1-års fødselsdagen

Posted by on 1. juni 2008

Det er alt for lang tid siden, at jeg har fået skrevet et indlæg her til siden. Det er nu 14 dage siden, at min lille dreng blev 1 år, og jeg kan vel ikke længere kalde ham en baby. Vi havde en fantastisk dag. Om morgenen/formiddagen hyggede vi sammen alle 3, og efter Christians middagslur kom familien til boller og lagkage. Det var en rigtig hyggelig dag, men det måtte godt have været en smule varmere i vejret. Christian havde slet ikke tid til at være sammen med os, da alt det nye legetøj skulle afprøves.

Hurra det min fødselsdag, og jeg har fået NutellaTit-Tit, kan du se mig Gaver, det betyder masser af nyt legetøjJeg har fundet noget - prøv at se Marcus! Der skal flag i havenDer var en fordybning i fliserne, så Laura hjulede uden at komme nogen vegneGræsslåmaskinen kan også bruges som gå-vogn eller kan den?

Jeg havde svoret, at Christian ville gå lige omkring sin 1 års fødselsdag, da han jo har rejst sig og gået rundt om alt i 3 måneders tid. Han har balancen, for han slipper og står ofte selv, men fødderne er som limet til gulvet, når han ikke holder fast ved noget. Han vil bare ikke gå alene. En gang imellem kan jeg få ham til at gå 3-4 skridt hen til mig, og nogle få gange har han taget et enkelt skridt fra den ene ting til den anden, men kun hvis han har stået og leget med noget, så han ikke har lagt mærke til, at han selv gik. Hver gang tænker jeg, at nu går der ikke længe, men han foretrækker stadig at sætte sig ned og kravle selvom der kun er få skridt, til det han skal have fat i. Han kan godt gå alene for det beviste han på sin fødselsdag. Her tog han lige den store tur på næsten 10 skridt sammen med legetøjs-græsslåmaskinen. Han blev lidt snydt, for han troede han gik med en gå-vogn, men græsslåmaskinen er så let, at der ikke er modvægt, så han gik stavrende afsted med den. Det vigtigste var bare, at han troede han fik hjælp til at gå.

Lige op til sin fødselsdag har Christian fået en fortand. Jeg kunne i lang tid ikke se den, og måtte ikke røre, men jeg kunne høre, at der var sket noget derinde, for ind imellem skar han tænder. Nu er den ene fortand kommet meget frem og den anden er også lige brudt igennem.

Da det nu er så længe siden jeg har fået skrevet skal I lige se en række billeder fra nogle dejlige dage i pinsen. Sandkassen er altid underholdning. Christian kan bruge lang tid på at skovle sand op på kanterne eller flytte det rundt fra spand til spand.

En tur rundt om bordet efter morgenmadenHvor meget sand kan der være oppe på kanten?

En anden ting Christian altid skal undersøge i haven er spande og fuglebadet. Det kunne jo være der bare var 2 ml vand, som han kunne plaske ud over sig. I pinsen var det bare så varmt, at vi fyldte lidt vand i badekarret, så han kunne plaske, lige så meget han havde lyst til. Han ved skam også godt, at der kan komme vand ud af haveslangen, så hvis den er fremme, bliver han ved med at rode rundt med den indtil han bliver taget væk, fordi han er sur over, at der ikke kommer noget vand. Jeg tror, det er hans far, der har vist ham, hvad haveslangen kan 🙂

Juhuu, plaske, plaske - det er bare det bedsteJeg hjælper lige far med haveslangenGør du det nu rigtigt? Jeg tjekker lige

Christian er også ret interesseret i blomster, og han hjælper gerne med at nippe både friske og visne blomsterhoveder af.  Vi har endelig fået købt et nyt havebord. Vi nyder det rigtig meget, og vi har selvfølgelig spist ude nogle aftener. Det er derfor man flytter i hus med have – vi vil gerne have mange flere aftener, hvor vi kan sidde ude.

Skal - skal ikke, skal - skal ikke?   Mmmm, grill mad, og det gør ikke så meget, hvis det ryger ud over kanten

Ugerne efter Christian fødselsdag har ikke været særlig spændende. Mandagen efter hans fødselsdag, vågnede det lille pus med feber, og natten til tirsdag var han ved at hoste lungerne ud. Da han har hostet over længere tid, har vi været hos lægen, som synes vi skulle prøve med noget astma-medicin. Den hurtigtvirkende anfaldsmedicin virker slet ikke, men den forbyggende steroidbehandling har næsten stoppet hosten. Om en ugen skal vi til kontrol, og forhåbentlig kan vi trappe helt ud af medicinen.

Mellem alt det besværlige med tænder og sygdom er vi også ramt af pædagogernes strejke. Det har indtil nu betydet, at Christian ikke kunne blive passet 1-2 dage om ugen. Der er pædagogmedhjælpere på arbejde, så børnene er på turnusordning. Desværre fik vi brev i fredags, at pga. uheldige omstændigheder, kan Christian kun blive passet om onsdag i næste uge og 2 dage i ugen efter. Det er et logistik-helvede at få det hele til at passe sammen med, hvem kan passe den ene og den anden dag. Jeg har stadig en ugentlig fridag frem til 1. juli, og heldigvis har vi også nogle søde bedstemødre, som kan hjælpe en gang imellem, plus, at begge vores arbejde er forholdsvis flexible. Jeg vil gerne snart have et regeringsindgreb, så alt bliver normalt igen.

Tak for denne gang, og jeg lover, at der ikke går lige så lang tid, inden der er nyt på igen.

Share

Comments are closed.