browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Barnedåb og 3 års fødselsdag

Posted by on 24. maj 2010

Jeg er blevet punket af Anders til at få skrevet noget på bloggen, så Josefine ikke tror, hendes mor lader hende i stikken eller ikke kan lide hende lige så meget som hendes storebror, som på dette tidspunkt allerede havde flere indlæg fra mig.

Det har sin helt naturlige forklaring, hvorfor jeg ikke har sat mig til tasterne før nu. Der er bare ikke så meget tid til den slags, når der er to børn, mad osv at tage sig af, og så har jeg bare ikke prioteret at få skrevet på bloggen. Jeg har svært nok ved, at jeg ikke kan være der lige så meget for Josefine, som jeg var der for Christian, og samtidig har jeg det rigtig dårligt, når jeg for gud ved hvilken gang jeg siger til Christian, at jeg ikke kan lege lige nu for jeg skal lige…

Fødsel eller Josefines ankomst til verden har Anders dækket. Den lille pige blev taget ved planlagt kejsernit, da hun ikke ville vende sig den rigtige vej. Det var et fint forløb, men på ingen måde den samme kanon-oplevelse, som at føde naturligt. Det var meget underligt at gå i seng søndag aften, og vide, at næste dag ville vi være forældre igen. Der var ingen spænding ved det. Moderfølelsen, kærligheden og ømheden til denne lille pige, var dog fuldstændig den samme, såsnart jeg fik hende i mine arme, uanset hvordan hun kom til verden.

Josefine er glad pige, som ikke er fedtet med sine smil og babypludren. Og i denne uge har hun sat lyd på, så det er en lille klukkende latter. Hør selv på vidoen.

Jeg prøver hele tiden at få Josefine ind i en fast rytme, da det vil være så meget nemmere at få hverdagen til at fungere, hvis jeg vidste, hvornår hun sov og skulle have mad. Jeg har hele tiden trøstet mig med at hun er jo ikke så gammel endnu, men den kan snart ikke bruges længere. Hun er dog også begyndt at komme lidt mere ind i en rytme, men jeg kan aldrig vide om hendes lur vil være en time eller 2½ time. Hun har indtil nu sovet OK om natten fra ca. 22 til 06, men den sidste uges tid er hun blevet sværere at putte, så det bliver senere og senere og hun vågner tidligere og tidligere. Det er den helt forkerte vej. Nu er vi oppe på en fast amning om natten – og i nat ville hun ikke sove igen, den lille bandit. Hun er en bestemt lille dame. Hun bestemmer meget bestemt, at hun kun vil ammes, og ikke have flaske eller sut. Jeg får hende dog til at tage lidt flaske hver dag, da det holder lidt sammen på hendes mave, som er flittig til at lave meget tyndt remoulade 3-6 gange om dagen. Jeg glæder mig vildt til om 14 dage, hvor vi starter på lidt grød, og lidt majsvælling til natten, hvis jeg ellers får hende til at tage flasken. Det giver forhåbentlig en længere nattesøvn og en mere fast mave.

Nu lyder det hele meget forfærdeligt, men alle disse bekymringer og irriterende dagligssysler er det hele værd, hver gang man får et stort smil eller et lille gryy. Udviklingsmæssigt er Josefine begyndt at tage ud efter ting, som er lige over hendes hoved, og hun er god til at ligge på maven, når ellers hun er mæt og ikke for træt.

Jeg hjælper allerede Christian med at tegne  Jeg kigger gerne med i fjernsynet, når Christian ser tegnefilm  Josefine prøver at fange mariehønen  

Josefine klarede sin barnedåb uden at skrige, hvilket ellers har vagt min bekymring, da hun jo ikke sådan lige at regne med, og det var faderen som skulle bære. Jeg kunne ikke engang have en flaske med at give hende, da den bare ville få hende til at skrige endnu mere. Hun opførte sig dog helt vidunderligt, og faldt i søvn i fars arme. Tak for alle gaverne til Josefine. Jeg er superglad for dem alle, og Josefine vil også sætte stor pris på dem, når hun forstår.

 Mor og datter - Barnedåb. På det sidste har jeg hørt flere sige hun ligner mig, bedøm selv  Josefine med stolte mor og far

Fra venstre: Farfar, farmor, far, mor, Josefine, morfar og mormor - kun Christian mangler. Det bedste billede af familien til dato.

Christian er lige blevet 3 år, og det var lidt af en dejlig gavefest. Christian er vild med kraner i øjeblikket, så det var helt fantastisk, da morfars store kran løftede et legehus ind i haven. Morbror Anders kommer og laver det sidste færdigt i løbet af den næste tid, og så skal det lige males.

I dag er det Christians fødselsdag, hurra, hurra, hurraLegehuset løftes ind i haven med kran

Når man runder de 3 år så starter man også i børnehave. Christian har det godt, og det var meget nemt at køre ham ind. Den første dag fik jeg besked på, at han ikke ville hentes tidligt, da han gerne ville nå at lege lidt. Det er en form for skov-børnehave, da de er på tur 3 gange om ugen. Han lærer meget om naturen, for han er begyndt at smage på diverse blade fra buske, for de kan spises siger Lotte. Jeg er dog ikke helt enig, når han tager et skvalderkål fra grøftekanten, hvor der måske lige er blevet luftet hund!!. Det er til tider helt kaotisk at hente ham, fordi jeg ikke kan være sikker på, at Josefine sover. Vi bruger en halv time bare på at finde hans ting, få tisset af og tømme skoene for sand. Så er det heller ikke altid, at Christian lige synes, vi skal gå eller cykle særlig hurtigt, og det er altid de dage, hvor Josefine er vågen og skriger hele vejen.

På vej hjem fra børnehaven på cykel og med rygsækken på.

Det er til tider rigtig hårdt at være mor til to især de dage, hvor alt går skævt, og Christian er dødtræt, så hans verden vælter bare han bliver bedt om at spise lidt aftensmad. På de dage er mit humør nede, men jeg trøster mig selv med, at det bliver nemmere og nemmere. På den anden side ville jeg bestemt ikke lave noget om, da det samtidit er helt fantastisk at se Josefine udvikle sig og se Christians glæde ved at være blevet storebror. Så alt i alt går det godt både for Josefine, Christian og den lykkelige mor 🙂

Share

One Response to Barnedåb og 3 års fødselsdag

  1. lise

    dejligt dejligt at høre om alle hverdagstingene. Det er lige det jeg elsker at læse om når jeg sidder her på Filippinerne. Er slet ikke i tvivl om på noget tidspunkt det ikke altid er let at have to børn, men er mere end 100 procent sikker på du er verdens bedste mor for de to små rødder! Knus og kram

Skriv et svar