browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Cykler, paladser, pandaer og the great wall kan opveje ingen facebook, ingen engelsk og ubehøvlede kinessere.

Posted by on 21. juni 2010

Så ankom jeg sørme da til Kina – Beijing! Kæmpe kulturchok!! Ingen taler engelsk, ingen youtube, ingen facebook (da staten har lukket for disse sider, da de ikke mener at det er godt for deres folk???) og de virker ubehøvlede, men har så de seneste tre dage fundet ud af det generelt er sådan de snakker til hinanden og de ikke skændes eller råber negativt af hinanden.

Er blevet positivt overrasket over maden, troede den kun bestod af melboller og ris, men jeg fik en fantastisk and i går med grønsager. Der er en masse gadekøkkener der sælger altmulig, som ser lækkert ud – og det bedste af det hele er at det er så billigt!

Har da allerede været rimelig meget rundt. Kristina (en skøn pige fra Ålborg som som jeg har mødt igennem praktikken) og jeg lejede cykler allerede første dag til sølle 9 kr for en dag. Jeg cyklede til det Beijing er allermest kendt for, den forbudte by som spreder sig ud på et areal af næsten 800 meter fra øst til vest og 1 km fra nord til syd. Her er de mest fantastiske kinessiske paladser og parker at kejserne har færdes på.

IMG_4020

Vi gik da heller ikke glip af den største plads i verden, fredspladsen foran den forbudte by, med det store billede af Mao, som byder velkommen til sine paladser bagved den store røde mur og voldgrav der omringer byen. Her fik man fik hygget hoved af før i tiden, hvis man førsøgte at trænge sig ind, deraf navnet Den forbudte by. Fik heldigvis ikke hugget hoved af. Det eneste vilde der skete var at der konstant blev spurgt på kinessinsk (ikke engelsk naturligvis) om vi kunne stille op på diverse familie billeder. Ja, hvide er en turistatraktion i sig selv.

Samme aften – ja nærmere nat 2.30 fik vi da lige set vores danske drenge smadre Cameroon.

Vi beholdte cyklerne dagen efter og tog den på lokalvis igennem Beijing til deres zoologiskehave, hvor vi naturligvis skulle se the giant panda – så nu endnu et hak i bogen. Her kom vi heller ikke uden om diverse fotos med kinesere.

IMG_0002IMG_4097

I dag – Puha! Er stadig helt helt færdig. 10 km trekking på den kinesiske mur. FUCK det var hårdt (skal dog nævnes at jeg har en forkølelse min krop arbejder hårdt med). Men op vi go. Og det gik aldrig ned. Gik næsten sukkerkold, det begyndte at snurre i fingrene og en i forvejen lille hovedpine (fra forkølelsen) blev til en monster smerte, som bare pumpede der ud af. Nåede toppen og troede jeg skulle dø. Da Iyonna (spansk pige fra vores dorm) stak mig en halv pose chips. 10 min og jeg kom i mål som nummer 4 ud af 25 🙂 og har næsten glemt hvor skidt jeg havde det. Det var en smuk fantastisk tur jeg på ingen måde ville havde været foruden. Den helt rigtige måde at opleve the great wall. En speciel tur, hvor det netop kun var vores gruppe på 25 mennesker og ikke en masse andre med solhatte, solparaplyer og store kameraer rundt halsen. Bare os 🙂

IMG_4069 IMG_4149 

IMG_4147 IMG_0154

I morgen er planen at vi smutter i teateret og ser noget kinessisk akrobatik.

Nok om Kina i første omgang. Vil da også kort nævne hvor svært det var at forlade mine skønne unger i praktikken og bare Cebu som jo har været mit hjem i næsten 5 måneder. Har sat nogle billeder ind fra den sidste måned.

to filippinske dæksdrenge på båden mellem Cebuisland og Negros. solnedgang fra båden fra Cebu island til Negros

På vej op mod Twinlakes (Negros island) Kajak på Negros (twinlakes)

Fik da også lige 3 dyk på Apoisland ud for Negros. så 5 havskilpader, en søslange og en giantmorene.

Jeg har da altid været supergirl! surfs up!! havskildpadde ved Apoisland ud fra Dumagethe

Skønne Malapascua! ikke sidste gang jeg kommer der.

musling på Malapascua i lyset af en smuk solnedgang.

Da jeg som tidligere nævnt er facebook og youtube ulovligt i Kina og derfor ikke muligt at komme på. Kan jeg kontaktes på min mollerne.dk mail (skrive lise foran efterfulgt af @) frem til d. 14 juli, hvor jeg vender tilbage til Filippinerne, skal da  se de ting jeg ikke lige fik oplevet.

Knus og kram

Share

Skriv et svar