browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Xian provinsens hovedstad.

Posted by on 26. juni 2010

Husk at trække pilen hen over billederne så du kan læse diverse kommentare til hvert foto.

De sidste dage i Beijing brugte vi blandt andet i kejserens sommerpalads. Ikke noget anbefaledesværdi. I diverse bøger står der ellers alt er kræset for i mindste detalje og det må man sige, nemlig røvsygt og alt for mange turister. Det eneste lidt sjove var da vi for 20 kr lejede en vandcykel og hjullede rundt i modvind ude på søen sammen med to kinesere som syntes det var den mest fantastiske oplevelse de nogensinde havde haft. Ved ikke om det var ideen om vandcyklen eller om det var fordi at de var fanget sammen med to hvide mennesker ude på en sø. Vi fik da set sommerpaladset og selve hovedattraktionen som er marmorbåden – den skal i da også lige have et billede af.

780 m. lang koridor gennem sommerpaladset. et under der ingen turister er på billedet. (andet en  mig) båden der ikke kan sejle - marmorbåden. mmh, lækre små madpandekager med forårsløg, persille og hvidløg.

Dagen efter smuttede vi ud i et kunstkvarter, det tog os nok to timer at komme der til i metro og bus, da ingen kan hjælpe os med at finde vej (de taler jo alle kinesisk) – og de er så irriterende reserveret og derfor svære at spørge til råds. Men et cool lækkert kvarter som er lokaliseret i en masse gamle nedlagte haller, hvor det ene atelie gemmer sig efter det andet. – men ville nu kun anbefalde at tage der til hvis man virkelig var en kunst elsker! Samme aften smuttede vi til den vestlige togstation.

besynderlig kunst af måske 50 individuelle biske jernhunde. 

En 10 timer lang togtur igennem ikke engang det halve af Kina er vi ankommet til provinsens hovedstad Xian. Vi tog nattoget fra Beijing fra en overfyldt larmende togstation kl 21.30 og ankom dagen efter kl 8.30. Efter en forholdsvis god lang nattesøvn i det vuggende tog er vi tjekket ind på et hyggelig og samtidig stort hostel midt i byen (anbefalet i backpackerbiblen nemlig Lonly Planet). Vi bor på et dorm med ialt 6 pladser. Hostelet arrangere diverse quiz-aftener, VM-bold, BBQ, ladys-night, kom-og-bag-dine-egne-småkager-gratis, fødselsdagsfester osv. Tror vi kommer til at hænge ud her i nogle dage, da vi har haft en stramt program i Beijing og trænger til at Chill-out (som man konstant siger i den rygsækrejsende verden).

Her sidder Kristina i hjertet af vores kinesisk indrettede hostel og skriver postkort.

Share

Skriv et svar