browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

What to do in Xian!

Posted by on 29. juni 2010

Xian endte vi med at tage fire overnatninger fem dage.

Et stort muslimsk kvarter blev udforsket med små lokale gadehandlere, restauranter med mærkeligt mad, folk der sad på små stole og spillede kort eller mærkelige kinesiske spil. Ud over det var der selvfølgelig et stort overfladisk souvenirmarked, som vi kender det fra alle andre lande hvor der kommer en turist i ny og næ. Ure, tørklæder, tasker, dvd osv.

Vi skulle selvfølgelig også se Terra Cotta krigerne i en gammel kejsers gravkammer. 6000 individuelle lersoldater i naturlig menneskestørrelse. Lavet til at beskytte kejserens grav. Imponerende syn! Vi fik vores billeder og smuttede af sted fra endnu en turist fælde.

overblik over hvor stor graven faktisk er til et lille menneske - graven er endnu ikke blevet åbnet. Terra Cotta ridderne.

De 3 bedste vi gjorde i Xian var…

1: Cykle 14 km på den intakte bymur rundt om centrum. 12 meter høj og på nogle rustne skraldecykler gik det der ud af rundt på toppen af muren, med god udsigt til de lokale hjem, butikker, parker, templer og et mylder af mennesker der foretog sig en masse hverdagsting.

Kristina tager billeder af byen fra d. 12 meter høje mur rundt om byen en romantisk lille skøjtepark kan ses i udkandten af en park opppe fra muren.

2: Tage op til pladsen foran den store goose padagode og se et halvtimes langt springvand med laser og musik show. Virkede som om at hele byen var samlet. Der var i hvert fald virkelig mange mennesker. Da showet begyndte, var der børn, unge, forældre og bedsteforældre som overgav sig til springvandet og dansede rundt til musikken der bragede ud af højtalerne. Et smukt show jeg ikke havde været foruden.

  mennesker i alle aldre danser i springvandet. den store vildgås pagode i baggrunden til springvand-laser-musik-show

3: Dumplling party (som de kaldte det på vores hostel). Her lærte vi at lave de her kinesiske fyldte ”pastaer”. Dejen bliver kun lavet af vand og mel. Derefter laver man dem til små pandekager og fylder grønsager eller kød i dem. Derefter bliver de kogt. Glæder mig til at prøve at lave dem, når jeg vender hjem til Danmark. Ved ikke hvorfor det blev kaldt for party, men hyggeligt var det. 15 backpackere stod og lavede de her og det endte da også med at der blev drukket en del øl… men det var jo først bagefter. 🙂

Så er dumpling partyet igang. færdige dumplings - ser ikke videre  lækert ud, men smager fantastisk!

I skrivende stund sidder jeg i toget på vej til Guilin, en by i Sydkina. En 27 timer lang rejse. Har indtil videre dræbt ca. 45 min på min blog 🙂

Sidder nu 8 timer senere på et hostel i Guilin og kan nu fortælle at en kedelig togtur blev til en kulturel underholdende togtur. I tog kupeen vi boede, var der selvfølgelig to kinesere og en enkelt besøgene, som synes at to hvide piger var spændende. Det endte med at de købte øl og mad til os… Det betød da jeg fik smagt chillitorfu og kyllingefødder. Intet engelsk kunne de…men alligevel sad vi og “snakkede” i to timer og drukket en del øl. Hver gang en tog en tår skulle der fælles-skåles… der var ingen undtagelse – så der blev sagt ganbei og skål på begge sprog. De gjorde også meget ud af at lære os at bruge pinde (rigtig) – synes nu ellers jeg er ret sej til det, men næ nej, det SKAL gøres på den helt rigtige måde. Til slut (uden at nogen tog notist i det)blev der slået bøvser så kupeen rystede.

De synes dessuden det var sjovt at kigge i vores guidebøger, selvom de ikke forstod noget af, hvad der stod.

Share

Skriv et svar