browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

lokal cykeltur i Yangshuo og smukke men overturistede risterasser uden for Guilin

Posted by on 9. juli 2010

Fra Guilin hoppede vi på en “bambusbåd” som ikke var bambus men plastik. Sejlede næsten 4 timer ned af Lijiang-floden ned til backpackernes paradis nemlig Yangshuo. Flodturen skulle siges at være Kinas smukkeste og faktisk har de afbilledet et sted på floden på den Kinesiske 20 yang sedel. Turen var virkelig idylsk og en smuknatur oplevelse.

Her ses landskabet som er afbilledet på 20eren fik da smagt slangeshots i vores favoritbar (monkeyJane)

Efter den meget smukke tur på floden ankom vi til Yangshuo. En lille kinesisk by de rygsækrejsende har taget til sig. Hvilket betyder hostels som konkurrer om at være mest laidback, kreative, sociale, billigst, yde den bedste service og ikke mindst bedste bar. Kristina og jeg fandt hurtig igennem vores nye venner fra flodturen vores favoritbar som lå på toppen af en 5 etagers bygning med udsigt over den lille by og kalkstensklipperne Yangshuo er allermest kendt for.

På vores hostel boede vi på et dorm med plads til 8 og en af dem var en lidt usikker kineser som havde en passion for at lære engelsk og ville hellere en gerne hænge ud med os. Det resulterede i at han tog med på vores cykeltur. Han havde selv været på den et par gange. Så det blev til at han viste os det ægte Kina. Han spurgte de lokale om nye veje, hvilket resulterede i vi kom ud på bitte små stiger mellem rismarker, pomelotræer, vandbøfler, høns og sikkert også slanger. Det eneste vi vidste var, at vi skulle op langs floden. Vi når vores mål og her var planen, vi skulle tager en RIGTIG bambustømmerflåde, som normalt kun kan bære to passagerer og et par cykler bundet godt fast på den. Vores kinøjser-ven fik arrangeret at vi sad 3 på flåden og vores cykler bliver transporteret på ladet af en bil længere ned af floden… Til kineserpris :).

store vaskedag i floden En mor vasker sin datter i floden

På bambusflåden mødte vi masser af lokale som fiskede, børn der badede og forældre der vaskede hår på dem selv og deres børn i floden. Mens hele lokalsamfundet arbejde, legede eller gjorde hverdags ting omkring floden havde vi den mest fantastisk baggrund med flade rismarker så lang øjet rækker som indimellem blev afbrudt af de enorme kalkstensklipper der bragede op af det ellers så flade terræn.

En fisker ser sit net efter for småfisk Vores Kinøjser-ven hans engelske navn er James

Vi nåede vores slutstation på floden og vores cykler stod paratte til os. Vi var helt vildt sultne og ingen restauranter i flere kilometers afstand. Vores Kinøjser ven stoppede op ved en gård, hvor han spurgte om vi kunne få lov at betale nogle penge og få noget mad i bytte. Ingen problem! Der blev slagtet og plukket en glad høne og plukket diverse grønsager fra marken og kogt deres egne dyrkede ris.

Her bliver vores høne gjort klar. gården vi fik frokost på. Smukt beliggende!

Vores kineser ven fra cykelturen skulle prøve at imponere de danske piger om aftenen i selskab med fodboldkampen skulle han drikke den lokale ris-halløj på nogle af 50 procent. det endte med, efter en time fyldte han 2 glas og en halv balje med halvfordøjet mad fra gården, nødder fra bordet og ris-halløj derefter faldt han i søvn på sofaen i vores hostel-bar. Lidt synd! Han var så pinlig berørt dagen efter. Vi grinte bare og sagde naturligvis det var helt okay.

Yangshuo var fantastisk! vi endte med at bruge 5 dage i byen.

Tilbage til Guilin kom vi! og her skulle der ses Kinas mest berømte risterasse. Blev bestemt ikke skuffet kun over alle souvenirboderne hele vejen op til udsigtspunktet. Havde troede vi skulle ud og trekke mellem rismarker og få samme lokale oplevelse som på vores cykeltur… men nej fin anlagt gåsti og trapper hele vejen op. Hvis man blev træt kunne man betale for en bærestol hele vejen op som blevet båret af nogle små kinesere som tog penge efter vægt. 2yang pr kg (stemmer næsten med den danske krone, så 2 kr pr kilo).

trekker-Lise risterasser

Endnu engang bliver bloggen opdateret i et tog. Nemlig fra Guilin til Suzhou (ligger en halv time ude fra Shanghai i tog). Her skal vi bo “lokalt” hos to søskende fra Chicago, som vi mødte i Yangshuo. Den ene har boet her i 4 år og den anden har studeret her tidligere 1 årstid og er på sommerferie hos sin søster. Glæder os meget til at se dem igen og at de skal vise os byen inden vi smutter til Expo i Shanghai og ser vores egen lille havfrue.

Et godt eksempel på hvor egocentreret Kina er.

Share

2 Responses to lokal cykeltur i Yangshuo og smukke men overturistede risterasser uden for Guilin

  1. Lisbeth

    Det er så spændende alt det i oplever- når du kommer hjem , kommer jeg til at savne dine sjove beskrivelser!

  2. anders søgaard møller

    jeg nyder dem også! men jeg forventer da at bibs fortsætter i samme stil når hun er kommet hjem. bloggen skriver jo ikke sig selv! 🙂

Skriv et svar