browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Den lille havfrue i Shanghai og efterladenskaber af tyfon på Filippinerne.

Posted by on 15. juli 2010

Shanghai var okay..selve byen brød jeg mig ikke om…alt for stor, uoverskuelig og alt alt for mange mennesker. Mange sagde at alle de mennesker var der pga. verdensudstillingen Expo og det tror jeg på.

Expo var helt vildt! Kæmpe designede bygninger (pavilloner som de kaldte dem) der hver symboliserede et land i verden. Et stort Disney lignende land, hvor hvert land havde en slags forlystelse, som skulle prøve at danne det bedste billede af netop deres land.

Vi havde forhørt os rundt omkring og de folk vi havde mødt der havde været i Expo sagde at man max kunne nå 7-8 lande på en dag pga. de monster lange køer. Ja overdrivelse fremmer forståelsen. Vi nåede over 20 lande som Sverige, Norge, USA, Canada, Australien, New Zealand, Filippinerne, Grækenland og mange flere… ej for glemme den danske pavillon.

Den var smuk. En stor snurretopsagtig bygning i enkelt hvidt design bød os velkommen. Frække nok gir vi direkte forbi køen op til indgangen og sagde en hvid løgn om, vi havde hørt, hvis man var dansker måtte man komme foran i køen. Jep! den gav pote 🙂 Ind kom vi. VIP

også om aften var den danske designer pavilion smuk. Man kan lige skimte rækken af cykler der står øverst oppe.

Det første der mødte os var vores egen lille havfrue der sad midt i bygningen på sin sten og spejdede udover den lille klor-pool hun er blevet placeret i. Lyder sølle, men det så sgu godt ud.

I midten sidder vores allesammens lille havfrue og spejder og nikker til alle kinøjserne og os. Indgangen til den danske pavilion

Hele vejen op igennem snurretoppen var der den blå opmalet cykelsti vi har (i hvert fald i København), hvor trafikken er værst i Danmark, samt bænke hvor man kunne tage et hvil. Vi valgte at tage et par stykker op til toppen af bygningen. Det første var for at spise smørebrød. Ja efter mange måneder uden rugbrød fik vi kyllingesalat, kartoffel og laks på ellers så beskedne små stykker rugbrød. Senere på vores lille udflugt op til toppen tog vi da også et par holdt foran nogle små minifilm af Danmark. En var, hvordan den lille havfrue blev løftet fra langelinie og transporteret igennem Denmark på en lastbil. En anden var, hvordan børn legede rollespil i naturen og unge, ældre og familier slappede af i diverse parker. Den sidste minifilm vi nød var en cykeltur gennem København.

På væggen stod der også danske citater som for eksempel at hvis børn graver dybt nok rammer de Kina og at vi kan nyder en kop kaffe indenfor på en cafe mens vores børn sover trygt udenfor i en barnevogn.

et hyggeligt citat er sat op. film om hvordan den lille havfrue kom til Shanghai - tror mest den er til for at alle skal vide det er den ægte der sidder der på sin plads i poolen.

Da vi nåede toppen var Kinesere og vi selvfølgelig klar til at snuppe en Københavnsk citybike ned igennem lupen.

cykler og cykelsti

Sidste dag i Kina brugte vi på at se highlites i Shanghai… Ikke noget at skrive hjem om… så det lader jeg være med.

Tilbage er vi nu på skønne Filippinerne. Vi havde taget det som en selvfølge at vi nemt og smidigt kunne få bestilt billetter til øen Coron med en natbåd…men nej så let gik det ikke. En Tyfon I og omkring Manila, Coron og Palawan har raset løs 3 dage forinden. Så et lidt trist møde med manila og Filippinerne da palmer, skrald, metalplader (De anvender ikke brosten)og knækket træer lå i hele byen. Dette betød også at de havde været uden strøm i snart fire dage da vi ankom i går. Først i morges havde dele af byen igen fået strøm. Vi brugte derfor vores tid i shoppingcentrene som kørte på nødgeneratore.

Fik booket et fly over telefon til Palawan nærmere Puorto Princesa, hvor vi lige er ankommet. I morgen snupper vi en 8 timer lang bustur til nordspidsen El Nido der skulle være så smuk så smuk. Glæder mig til at ligge på stranden og se den smukke natur.

Share

5 Responses to Den lille havfrue i Shanghai og efterladenskaber af tyfon på Filippinerne.

 1. anders møller

  Spændende læsning.. som altid! Jeg havde ikke hoppet ind foran i køen.. det er ulovligt! 🙂

  Det skulle i øvrigt være havvand fra Københavns havn, og IKKE klorvand.

 2. lise

  tror ikke på de har transporteret vand fra danmark til Kina. Det er jo så varmt, så det fordamper hele tiden væk. Beviser! Send mig et link! og giv mig så en forklaring på klorlugten.

 3. Lisbeth

  Den bliver svær at forklare,Anders- den med klorlugten!

 4. Anders Søgaard Møller

  … okay okay. Det lyder ikke så realistisk, men DET ER DET!

  Det de har gjort er at lave en direkte rørforbindelse, med dertilhørende pumpestationer, fra Shanghai til Københavns havn.

  Grunden til at du kan lugte klor er at terrorister i Rusland har saboteret rørledningen og indsprøjtet onde klordampe i vandet…

  Det passer! 🙂

 5. jan

  kan afsløre at det ikke var “dansk” vand omkring havfruen. De kinesike myndigheder vill ikke tillade import af vand fra danmark – iøvrigt en klog beslutning da man ville kunne forurenet det kinesiske havmilijø med fremmede organismer når vandet engang skulle lukkes ud. Prøv også at tænke på hvor meget CO2 du vil tilføre til atmosfæren ved at flytte en så stor mængde vand fra Danmark til Kina.

Skriv et svar