browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

En hurtig pige

Posted by on 2. september 2010

Nu er det vist på tide, at der kommer en lille status om Josefines udvikling, for der er sket meget, og i øjeblikket går det så stærkt. Josefine er blevet meget nemmere i den sidste måneds tid. Hun er begyndt at sove ca. 1½ time om formiddagen og en times tid om eftermiddagen, så nu har jeg lidt tid uden hende omkring mig. Det er ikke hver dag, at hun sover en god lur, men bare det, at det sker nogle gange om ugen er en stor forbedring. Også mentalt er hun ændret. Hun er begyndt at acceptere og forstå, hvad der skal ske når vi laver nogle bestemte ting. Jeg prøver at køre meget rutiner og vi øver os i soveritualer osv. som f.eks. at falde i søvn i barnevognen. Hun sover stadig godt om natten, og er glad for at komme i seng. Hun bliver puttet kl. 20, og står så op mellem 06-07 næste morgen.

Den største udfordring i øjeblikket er, at hun bliver mere og mere bevidst om mor. Hun er ved at blive ekstremt mor-syg. Selv ikke far er god nok. Den anden dag skulle jeg lige hente noget i bilen, mens hun sad på armen af farmand, men mundvigene kom hurtigt meget nedad og der var ikke langt til et stort skrig, da jeg forlod lokalet. Eller da jeg skulle putte Christian: såsnart vi gik ud af stuen, vendte og drejede hun sig i armene på far for at finde os, og da vi ikke var der, var der skrig og skrål, og hun stopper ikke igen før hun kommer over til mor, hvorefter hun kigger bebrejdende på sin far. En dag far havde hende alene, skreg hun i en time inden hun faldt i søvn af ren udmattelse. Puha, jeg bliver helt nervøs for hvordan det skal gå, når jeg starter på arbejde om 2 måneder:-)

Her må far dog godt tage Josefine-pigen.

Ændringen med Josefine skete nærmest fra dag til dag. Den dag hun begyndte at kravle/møve sig fremad på maven, ændrede hun sig. Det er som om, hun har været frustreret og irriteret over, at hun ikke selv har kunne bestemme, hvor hun skulle være. Hun er bare en pige, som skal opleve verden og helst ikke gå glip af noget, som f.eks ved at spilde tiden med at sove.  Hun begyndte at møve sig fremad sidst i juli (5½ måned gammel). I starten var det bare et-to møv for at få fat i et stykke legetøj. Hun kunne ikke overskue at komme langt. Samtidig øvede hun sig meget i at stå på alle fire. Det er blevet til en del rokken frem og tilbage uden at komme nogle vegne, da hun ikke kunne finde ud af at koordinere kravlebevægelsen. Det har hun fundet ud af i løbet af den sidste uges tid (6-6½ måned gammel), og hun kommer også længere omkring. I de sidste to dage er hun begyndt at kravle hen til alt og prøver at finde en kant, hun kan holde fast i, så hun kan hive sig selv op at sidde på knæene. Et par gange har hun været helt oppe at stå inde i kravlegården. Jeg er meget imponeret over, hvor hurtig hun er til at kravle og nu også til at komme op af ting. Jeg synes, hun er meget hurtig i sin motoriske udvikling.

Ligger på maven og strækker armene (4½ måned)På alle fire og rokker frem og tilbage (5 måneder)Træt og tager et lille hvil efter alt den rokkenMøver sig fremad på maven (5½ måned)Kravler - også op på stolen (6-6½ måned)Står på knæ (6½ måned) Står op (6½ måned)

Da hun er så stærk i ryggen, er hun også begyndt at sidde selv, og det er den eneste måde, hvorpå jeg kan vide, at hun bliver, hvor jeg satte hende. Hun har nemlig endnu ikke fundet ud af at kravle ud over benene og derved komme om på alle fire, men der går nok ikke mere end en uges tid, så har hun også fundet ud af det. Det er dog helt fantastisk, at hun kan sidde selv. Det gør nogle af dagens gerninger meget mere behagelige. Feks. at tage en tur ud i byen og handle, eller når vi henter Christian fra børnehaven, så kan hun nu sidde og følger med fra barnevognen. Bæreselen bliver brugt mindre og mindre, når vi er på tur.

      Sidder selv 6½ måned)  Godt jeg ikke har fået tænder endnu.

I at med, at Josefine er begyndt at komme mere rundt, synes Christian det er både sjovere og mere irriterende at have en lillesøster. Jeg ser ham ofte lægge sig ned på gulvet ved siden af hende og så pjatter de rundt og har det hyggeligt, men jeg har også et par gange hørt ham sige: “Nej Josefine, det er min.”

Storebror og lillesøster. De hygger sig, og er glade for hinanden.

Nu jeg er igang med en historie, kan jeg også lige fortælle lidt om vores sommerferie. Vi havde en dejlig afslappende uge i Marielyst med helt fantastisk sommervejr. Det blev dog ikke til det helt store strandeventyr, da der skal pakkes så meget med sådan en lille baby, og Christian og Anders tåler ikke solen i middagstimerne. Men så var det godt, at der var en pool, og den blev flittigt brugt på alle tider af dagen. En dag gik til Knuthenborg SafariPark, og i den efterfølgende uge, var vi bare hjemme, men med en udflugt til Sommerland Sjælland. Det var lige noget for Christian. Vi nåede aldrig videre fra Miniland, da det bare var helt perfekt til Christian.

Efter far havde løbet folden rundt med 10 geder i hælene faldt de lidt til ro, og Christian kunne fodre en ged i Knuthenborg.Hellere en zebra end en struds!! En zebra kigger ind til os i bilen. Spisetid for Josefine. Når vi er på tur ryger grøden lidt ved siden af, men det generer ikke Josefine.Strandeventyr.Cool med pool, selvom det var 30 grader og strandvejr.

Sommerfoto af mor med Christian og Josefine.    Sommerfoto af far med Christian og Josefine.    Elektriske biler i Sommerland Sjælland - hvornår skal jeg igen til sommerland?

Åh jo, så var det den sommerferie, hvor min dejlige mand blev en rigtig mand at se på, da han lod skægget vokse:-)

Min dejlige mand.

Christian har i de sidste uger været en tur i cirkus med farfar og til Byfest i Fuglebjerg med mormor og morfar. Han går så utroligt meget op i biler, traktorer, kraner og lastbiler. Han er blevet modig nok til at tage med i lastbilen, og jeg har også set ham blive sur/fornærmet, hvis han ikke kan komme med når morfar kører en tur. Sidste gang var han var på besøg var han med ude at hente en container med korn. Og til slut lige et par billeder af mine dejlige mor-glade børn.

På tur med morfar i lastbilen. Vi vil begge sidde hos mor. Hoppe, hoppe. Historie hos mor.

Share

2 Responses to En hurtig pige

  1. Lisbeth

    Det var rigtig dejlig at høre om de dejlige unger!
    Takker mange gange – og det er også nogle dejlige billeder!

  2. Lise

    Skøøønt! og mange fine billeder!! Altid dejligt at læse hvad du skriver 🙂

Skriv et svar